forrés: femcafe.hu |
Én és az egészséges életmód - nos, az bizony két totálisan különböző dolog, túl a 25-ön azonban szeretnék tenni már valamit én is az egészségem megőrzése érdekében. Időhiány és főképp lustaság miatt a mozgás kizárva, így marad a tudatos(abb) táplálkozás.
Kezdjük az elején: 25 éves múltam és alig 45 kg vagyok. A súlyom megőrzésért semmit sem teszek, akik személyesen is ismernek, tudják, hogy két óránként eszem, általában szénhidrátot szénhidráttal, rizs helyett burgonyát, amit csak lehet, rántva, vagy sütve. Bár tény, hogy rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, és ellennék hetekig is hús nélkül, a salátákat nem szeretem, inkább egy vega pizzát, vagy egy tál tócsit rakjanak elém, szóval hiába a sok vitamin, imádom a fehér pékárut és garantáltan belepusztulnék, ha glutén-vagy laktózérzékeny lennék, vagy ha 18 óra után már nem ehetnék.
A testmozgással szintén hadilábon állok, az egyetem óta nem mozogtam (rendszeresen), autóval járok a munkahelyemre és őszintén szólva, még nem találtam meg azt a sportot, ami közel állna hozzám, vagy amit szívesen űznék. Csúnya dolog ezt mondani, de szerencsére esztétikai szempontból nem vagyok rákényszerítve a sportolásra, így nincs igazán, ami motiváljon.
Mivel a csapból is az egészséges életmód folyik, és lépten-nyomon, de tényleg, MINDENHOL belebotlik az ember a témához kapcsolódó cikkekbe, fotókba, műsorokba, beszélgetésekbe, egy ideje elkezdett gyötörni a lelkiismeret furdalás, úgy éreztem, csak én nem foglalkozom ezzel az egésszel. Így elgondolkodtam a dolgon és elkezdtem (na, azért nem egy teljes életmódváltást) egy kicsit odafigyelni az étkezési szokásaimra.
Az ebédemmel nem igazán tudtam mit kezdeni, vagy hozok magammal az előző napi főzésből egy kis finom házi kosztot, vagy pedig az éttermek menüjéből választok valami szimpatikusat és megfizethetőt. A vacsora az elmúlt egy évben gyakran kimarad, ezért inkább a reggelimre koncentráltam. Míg korábban minden napomat 2 kifliből, vagy zsemléből készült szendviccsel indítottam, mostanra ezt a számot leredukáltam heti 2-3-ra, az alábbiakban pedig megmutatom nektek, mire cseréltem őket a hét többi napján. Általában mindig előző este rakom össze a másnapi reggelimet, ezért sosem eszem olyan szép fogásokat, mint amilyen fotókkal telenyomják az Instagramot, így inkább nézzétek meg, mi alapján készítem el a saját verziómat:
CHIA PUDING GYÜMÖLCSÖKKEL
forrás: forherblog.hu |
A leggyakoribb reggelim a mostanában hihetetlenül felkapott chia magból készült puding, amivel eleinte nagyon szkeptikus voltam, de mostanra már szívesen teszem bele a kanalamat. Sima tehéntejjel öntöm fel, natúr vagy gyümölcsjoghurtot keverek hozzá egy kis mézzel, ízesítettem már áfonyával, eperrel, de a körtés-fahéjas és a banános is nagyon finom. Nem szoktam rétegezéssel, vagy reszelékekkel cicomázni, nekem így is teljesen megfelel, a csatos üvegben már önmagában is nagyon cuki.
A teljes receptért katt Szandra blogjára: For Her blog
EPRES-TÚRÓS POHÁRKRÉM
forrás: fiftyshadesofwomen.hu |
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, gyakorlatilag egy házi krémtúrót falatozhatok, ami igazán feldobja a reggeleket. Egy kis túró, joghurt, méz, bármilyen idénygyümölcs és már kész is vagyunk ezzel a meglepően laktató krémmel.
A teljes receptért katt Nóri blogjára: Fifty Shades of Women
ZABKÁSA, AHOGY CSAK SZERETNÉNK
forrás: streetkitchen.hu |
A klasszikus zabkása természetesen nálam sem maradhat el, bár gyakran inkább hidegen készítem el. Szintén nem foglalkozom olyan hozzávalókkal, mint mondjuk a mandulatej, engem már az a tudat is megnyugtat, hogy a fő alapanyag a zabpehely. Az almás-fahéjas nagy kedvenc, de persze ide is tökéletes az eper, hiszen úgyis addig eszem, amíg csak tart a szezon.
A teljes receptért katt a Street Kitchen honlapjára: Bajnokok reggelije
Kis lépésnek tűnhet, nekem viszont hatalmas dolog, hogy szép lassan átállok az egészségesebb reggelikre és hogy legalább ilyen szinten foglalkozom a tudatos táplálkozással. Őszintén szólva, egy picit hamarabb megéhezem így, de valahogy mégis fittebbnek és könnyebbnek érzem magam egy-egy ilyen reggeli után.
Ti mit szoktatok reggelizni? Van kedvenc receptetek?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése