Tökéletes ajándék modern férfiaknak - African Spa szakállápolók

7:12


Karácsonykor szerintem mindig a család férfitagjainak a legnehezebb ajándékot venni. Olyat, ami egyszerre hasznos, egyedi, mutatós, mégsem porfogó, nem egyszeri alkalomra szól és aminek tényleg örülnek, szinte lehetetlen választani. Egy meghatározott férfitípusnak viszont van ötletem: ha szakállas a pasid, vagy a testvéred, mutatom a nyerő meglepetést!

Az elmúlt években nagy divat lett a rövidebb-hosszabb bajusz és szakáll viselése, ami igazán érdekes, hogy elsősorban a fiatalok körében terjedt el az a trend, hogy valóságos bozótot növesztenek magukra. Bár én nem vagyok oda érte, de egy szépen fésült, rendesen megnyírt szakáll jól tud mutatni, az esztétikus kinézet viszont rendszeres odafigyelést, törődést és karbantartást igényel.

Akárcsak a hajat, a szakállt sem mindegy, milyen kozmetikummal tisztítják és ápolják, hiszen az a szőrzet is ki tud száradni, töredezhet, károsodhat. Itthon is találunk már olyan cégeket, akik a jó minőségű szakállápoló kencékre és olajakra álltak rá, az első ilyen hazai kézműves gyártó a budai Afrcian Spa, akik természetes alapanyagokkal dolgoznak, nem használnak parabéneket és SLS-mentes termékeket készítenek.
A cég ötlete Afrikában született, a tulajdonos ugyanis huzamosabb ideig élt és dolgozott a fekete kontinensen, ahol először találkozott kézzel készített testápoló olajokkal és a föld kincseinek tiszteletével, a természet szeretetével. Ezek a tapasztalatok akkora hatással voltak rá,  hogy szeretett volna belőlük valamit hazahozni, így alkotta meg a fűszeres, illatos African Spa kozmetikumokat férfiaknak.


Nekik köszönhetően a bátyám is megismerkedhetett a szakállápolás rejtelmeivel, aki bár csak egy rövidebb fazont visel, mégis sok gondot fordít a formázására.  
A csomag egy natúr, olíva olajas, shea vajas szappant és kétféle ápoló olajat tartalmazott. A dizájn fiatalos, afrikai motívumok és letisztult formák köszönnek vissza a csomagolásról.
A szappan papírborítást kapott, míg az olajok pipettás, sötét üvegben foglalnak helyet, ahogy azt egy koncentrált szérumhoz illően kell.


A napi megtisztulásért a hidratáló szappan felelős, amivel  a szokásos módon kell arcot mosni, majd  igény és kedv szerint jöhet pár csepp olaj. Az African Spa vonalból az Explorer elnevezésű érkezett, aminek egy karakteresebb, fűszeres-dohányos illata van, ezt mindenképp az érettebb korosztálynak ajánlanánk (vagy dohányosoknak), az Urban Style fiatalos, nagyvárosi termékcsaládból pedig a Cola illatút próbálhatta ki, ami a kedvenc üdítője, szóval ez telitalálat volt. Ez egy könnyedebb, édeskésebb aroma, egyértelműen a fiatalabbaknak készült (vagy colaimádóknak).

Mindkét olaj gazdag szőlőmagolajban, jojoba olajban, avokádó olajban és E-vitaminban, így rendszeres használat mellett nem csupán a szakáll és a bajusz lesz puhább és könnyebben kezelhetőbb, hanem az arcbőr is szépen hidratált lesz. Ennyi "mellékhatás" kell is, hiszen elég nehéz rávenni a férfiakat a bőrápolásra, de így két legyet üthetünk egy csapásra. Nem mellesleg, a felesége és a kislánya is szívesebben fogadja el tőle  a puszikat, hiszen már nem böki meg őket a szúrós szakállával. :)


Szerintem ez egy igazi modern, fiatalos, de egyben kihaszálható ajándék férfiaknak, szettben rendelve pedig sokkal ötletesebb, mint egy megszokott tusfürdő-dezodor csomag. A kínálatban találtok még speciális hidratáló lemosót, waxot, balzsamot, érzékeny bőrűeknek pedig illatmentes termékekkel is készültek, akár egy nagy, átfogó csomagot is tehettek belőlük idén az ajándékozott fája alá.


Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!