Mi van a sminktáskámban?

23:18


Gyakran említettem már, hogy smink nélkül nem lépek ki az utcára és napközben többször is ellenőrzöm a máz állapotát, hiszen nem túl szép látvány az elmaszatolódott szempillaspirál, a megkopott rúzs, vagy a BB krém alól kikandikáló seb. Éppen ezért reggelente indulás előtt mindig bedobom a táskámba neszeszeremet a legfontosabb sminktermékeimmel, hogy bármikor korrigálhassam az esetleges hibákat. Ha kíváncsiak vagytok, mit viszek magammal minden nap, olvassatok tovább!


Akárcsak az utazós neszi esetében, a mindennapi sminktáskám is egy Pixibag. Szerintem a kis pillás a legcukibb kiadás, amit valaha terveztek, a fekete pedig alapból is a szívem csücske (sajnos gyűjti a szöszöket), remélem, még nagyon sokáig hurcolhatom magammal.


A bőröm állapotának és a napi programnak megfelelően mindig van nálam egy BB krém, vagy egy alapozó. Jelenleg a következők váltogatják egymást: Rimmel Stay Matte BB, Avon BB krém, L'oreal True Match alapozó. A közös bennük, hogy közepesen erős fedéssel rendelkeznek és ügyesen szabályozzák a faggyútermelést.


Szorosan kapcsolódik a fentiekhez egy jó korrektor és egy mattító púder, az örök kedvenc folyékony korrektorom a Missha terméke. A púderem jelenleg egy Rimmel Stay Matte, de ő nem igazán vált be, illetve az Avon újdonsága, utóbbi mind a praktikuma, mind pedig a teljesítménye miatt jóval közelebb áll a szívemhez.


A szemhéjtus és a szempillaspirál sem kerül ki a táskámból, hiszen 35 fokos melegben még ők is elmászhatnak a helyükről, nem árt, ha eltesszük őket. A Maybelline Master Precise tus már biztosan ismerős korábbi kedvences bejegyzésekből, évek óta újravásárolom, a spirálokhoz viszont nem vagyok ilyen hű,  szívesen próbálok ki újakat, jelenleg a Rimmel Scandaleyes van a porondon, ami még egy különkiadásban rejtőzött, illetve egy visszatérő favorit, Miss Manga személyében.


Szemöldökport is mindig hordok magamnál, mert a nagy forróságot ez a festék bírja rajtam a legkevésbé. Az Essence minipalettája kifogyóban van, de közben már próbálgatom a NYX készletét.


Legalább 3 rúzs rendszeresen megbújik a dekorkozmetikumok között, ezek többnyire matt, vörös árnyalatok. A filléres Ebayes folyékony rúzsok hatalmas kedvencek, de a Maybelline ColorDrama egyik ceruzája is velem van általában.


Ami még nagyon fontos kellék és soha el nem maradhat, az a herpeszkenőcs, illetve a Sudocrem. Bármikor képesek előjönni a számon a hólyagok, ha nem kezelném őket azonnal, eldurvulna a helyzet, bár így is min. 1 hétig csúfoskodnak az utánuk maradt sebek. A Sudocrem pedig azért szükséges, mert rendszeresen elvágom magam papírral, nekimegyek a sarkoknak és lenyúzom magam, elvakarom a szúnyogcsípéseket, tehát nekem mindig kell egy nyugtató-hámosító kenőcs.

További apróságokat találunk még a Pixibag mélyén: egy Travalo parfümszórót az aktuális kedvenc illatommal, egy-két ajakápolót, egy mini Essence körömreszelő készletet, mattító lapocskákat, egy mentolos frissítőt, fájdalomcsillapítót és hajgumit.
Mivel a neszibe már nem fér bele, de szükség lehet rá, a három Naked paletta közül egyet szintén mindig magammal cipelek.
Általában van még a táskazsebekben kézfertőtlenítő és kézkrém, de ezeket csak elvétve használom.


Ahogy a múltkor is, linkelem a termékteszteket, kapcsolódó bejegyzéseket:



Ti visztek magatokkal sminktermékeket a munkanapokra?

Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!