Tinikori kedvencek újratöltve

3:49


A Prestige Produkts jóvoltából a Revlon sminkújdonságok mellett (teszt)  érkezett Karácsonyra két parfüm is,  amelyek a szó legjobb értelmében teljességgel visszaidézték a tinikorom meghatározó illatait. Szálljatok fel velem ti is a nosztalgiavonatra és olvassátok végig a bejegyzést róluk!

Nincs azzal semmi baj, ha valaki nem mindenben követi a trendeket és ragaszkodik néhány régi kedves, jól bevált kozmetikumhoz. Parfümök esetében én igazán vaskalapos vagyok, sok-sok éve ugyanazt a három- négy illatot váltogatom a szezonnak megfelelően, jöhet akármilyen szép üveg, vagy csábító reklám, vannak illatok, melyek  már hozzám tartoznak és meghatároznak engem.


Mielőtt ennyire kibővült volna a kínálat és elterjedt volna az online vásárlás, többnyire mindenki a drogériában szerezte be a kedvenc illatát, és általában a Puma, Mexx, David Beckham, Christina Aguilera, vagy Naomi Campbell márkák közül választott. A kétezres évek tinédzserei biztosan velem együtt emlékeznek, mennyire nagy dolog volt akkor a parfümvásárlás és mennyit kellett egy-egy párezer forintos üvegre spórolnunk, nem is fújtuk el pár hónap alatt csak úgy, mindenféle alkalomra, tartogattuk, őrizgettük az igazán fontos pillantokra.


Mint kiderült (számomra), ezek a klasszikus parfümgyártók korántsem hagytak fel a forgalmazással, 2017-ben is több új illat került tőlük a piacra.
A Christina Aguilera márka megmaradt a jól bevált csinos, kecses, csipke és masni díszt viselő üvegeknél, de Definition  név alatt egy új, friss virágos parfümöt tett elérhetpvé számunkra.


Több véleményt is olvastam, ahol kimondottan téli illatnak írják le, számomra viszont ez teljességgel egy tavaszi parfüm: jól kiérezhetőek belőle  a gyümölcsös és a virágos jegyek (alma, orchidea, mandarin, stb), ebből adódóan nagyon könnyű, fiatalos és friss, a 30 év alatti korosztálynak tudnám elképzelni, nálam nagy kedvenc lesz tavasszal, az biztos.
Az 50 ml-es üveg ára 5.000 Ft körül mozog.

A Naomi Campbell neve alatt futó Prét a Porter már egy más generációt szólít meg, én egyből édesanyámra gondoltam, amikor megszagoltam. Ez egy kicsit erősebb, testesebb, fűszeresebb, komolyabb illat, amihez már szükséges egyfajta érettség, de a 40-50 éves hölgyek valószínűleg szívesen fogják magukra fújni.


Egyébként a külcsínre itt sem lehet panasz, nagyon nőies és elegáns az üveg.
Az 50 ml-es kiszerelés ára szintén 5.000 Ft környékén mozog.


Ti szerettétek régen ezeket a márkákat? Vagy még ma is használjátok őket?

Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!