Kedvencem, a hyaluronsav

8:29

Ebben a bejegyzésben a kedvenc hyaluronsavat (is) tartalmazó termékeimet gyűjtöttem össze Nektek.

Ez a rendkívül hatékony összetevő rövid úton a szívembe lopta magát, hiszen semmi sem képes olyan eredményesen kezelni a felszíni vízhiányomat, mint a hyaluronsav. Kismilliószor említettem már, vagyis inkább folyamatosan agyon dicsérem, de nem tehetek róla, egyszerűen imádom, amit  a bőrömmel művel.
A hyaluronsav a leggyakrabban só formájában, azaz sodium hyaluronate néven, változóan kisebb-nagyobb mennyiségben kerül a kozmetikumokba. Szép szakmai kifejezésekkel, röviden a Krémmánia által összefoglalva, a hyaluronsav a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Lehetséges hát nem szeretni?

Mostanra már kifejezetten keresem azokat a kencéket, amelyek INCI-jében szerepel ez a szuper összetevő, a legideálisabb természetesen, ha nem a lista végén kullog. Szérumok, krémek, fátyolmaszkok, minden jöhet, amiben van egy kis hyaluron! Nézzük is sorban a kedvenceimet:

Bár már sajnos elfogyott, de imádtam a Neogence híres szérumát, igazság szerint ez a termék ismertette és szerettette meg velem a hyaluronsavat. Nagyon remélem, hogy egyszer lehetőségem nyílik végigpróbálni a HA termékcsalád összes tagját, látatlanban is tudom, hogy imádnám őket. - Teszt -


A Natics-tól kapott csomagban a Hydra-N arczselének örültem a legjobban, ami méltó utódja a Neogence szérumnak: szuperkönnyű az állaga, gyulladáscsökkentőkkel is meg van spékelve, pillanatok alatt beissza a bőröm és szerencsére tartalmas mennyiség, de ha valaha elfogy, mindenképp újra fogom vásárolni.


Az első szemránckrémem fő összetevője nem is lehetne más, mint a címszereplő, mellé pedig jó néhány antioxidáns is társul a kis Innisfree krémben, a használatával jelenleg szerintem a legideálisabb ápolásban részesítem a szemem körüli érzékeny bőrt. - Teszt -


A Cosrx fermentált esszenciájában is megtaláljuk, amely télen remekül illeszkedik a rutinomba, nyáron pedig akár ki is váltja a hidratálókrémet.


Nem maradhatnak ki a felsorolásból természetesen a fátyolmaszkok sem, hiszen legnagyobb örömömre szinte minden verzióban ott lapul a hyaluron is, sőt, némelyek kifejezetten rá épülnek, mint például a legutoljára próbált My Hsin-Ni hyaluron + kék alga kombináció, vagy a Neogence maszkok, de a Kosé C-vitaminos csomag összetevőlistájában is előkelő helyet kapott, így aztán tényleg mindig meg tudom ajándékozni egy kisebb dózissal a bőrömet. 
 - My Hsin-Ni teszt-  
- Neogence teszt -                
- Kosé teszt -













Kezeket fel, ki szereti a hyaluronsavat?




Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!