Ha csak egy C-vitaminos szérumot próbálsz ki, ez legyen az! - Natics C20 teszt

0:59


Megint csak mákostészta voltam,  ugyanis a hivatalos megjelenés napján már ki is próbálhattam a Natics legújabb szérumát, a rendkívül hatásos, mégis gyengéd hialuronos készítményt, amely sok egyéb szuper összetevő mellett 20 % C-vitamint tartalmaz. Hogy mért gondolom, hogy ezt az egy szérumot mindenkinek ki kellene próbálnia, aki rajong a hasonló kozmetikumokért, az kiderül a bejegyzésből!

2017-ben már odaadtam egy C-vitaminos szérumnak a "tökéletes" jelzőt,  idén azt hiszem nem vitás, hogy a Natics újdonsága legalább annyira remekül sikerült, mint a Friss kozmetikumok kíméletes, de igencsak hatékony kréme, amit gyengédsége miatt kifejezetten ajánlottam érzékenyebb bőrre is. A mai bejegyzésben átvesszük, mért állhat fel a képzeletbeli dobogóra a Natics legújabb fejlesztése, a C20 is.


Tavaly nyáron, amikor megjelentették a hazai piac legerősebb folthalványító és pattanáskezelő szérumát, ami tényleg hihetetlen INCI-t kapott, nem kell hűtőben tárolni és hiszitek, vagy sem, de 2 ÉVIG eltartható mindenfajta minőségromlás nélkül ( ugyebár a legtöbb ilyen szérumtól 3 hónap után meg kell válni, akkor is, ha háromnegyedéig teli üveget dobsz ki, mint én), én nagyon elégedett voltam és mellettem rengeteg ember imája talált meghallgatásra, akik egy igazán hatásos C-vitaminos készítményért fohászkodtak (teszt ITT).


Sajnos emellett többen is kifogásoltak néhány tulajdonságot, amit a magas hatóanyagtartalom eredményezett, ezért most örömmel jelentem, hogy ezeket a "hibákat"  a C20 megalkotása során teljes mértékben kiküszöbölték:

- A fluid olyan szintén könnyű, hogy akár önmagában is pillanatokon belül beszívódik a bőrbe, hidratálóval keverve pedig abszolút észrevehetetlen a bőrön. Itt tényleg nincs semmiféle ragadós, nehéz érzet.
- Nem képez még egy vékony fátyolréteget sem a bőrön, viszont így is kiváló sminkalap
-  Illatanyagmentes (a Booster is az egyébként, de itt még a hozzáadott organikus illóolajokat is mellőzték), így teljes mértékben szagtalan, csak egyfajta különleges tisztaságot érzel ki belőle
- Érzékenyebb bőrűek és kezdő hámlasztók is használhatják, ez a szérum garantáltan nem lesz sok senkinek sem
- Kíméletessége miatt akár naponta is bevethető


A változások leginkább annak köszönhetőek, hogy míg a Booster egy különleges, stabil S.A.P nevű C-vitaminra épül, addig a C20 a jól ismert L-aszkorbinsavon alapul, ez az a C-vitamin, amit hűtőben kell tárolni és amit három hónapon belül tényleg el kell használni. Hogy biztosan csak addig használd, amíg tart a szavatossága, a Natics elhelyezett egy kis színskálát  a hengeren, ami alapján le tudod mérni a minőségbeli változást: a fehér szérum szép lassan besárgul, amíg erős narancssárga nem lesz, nyugodtan kenheted. Ez az apróság szerintem zseniális húzás volt a készítők részéről, hiszen így nem kell folyton aggódnunk, vajon jó-e még  a szérumunk, fel merjük-e vinni az arcunkra, szabad szemmel is könnyedén dönthetünk a sorsáról.


Amit még érdemes tudni a C20 szérumról:

- A nagyobb hatás érdekében tartalmaz még 12 különféle hatóanyagot, többek között kis-és nagy molekulasúlyú hialuronsavat, lipószómákat, zöld tea kivonatot, bambuszvizet és még sok-sok értékes bőrápolót
- Felhívnám rá a figyelmet, hogy még ezt a fajta C-vitamint is lehet airless flakonban tárolni, tehát abszolút mellőzhető a pipettás üvegcse, ráadásul ennek a szélén nem is fog kikristályosodni az anyag
- Bármilyen hidratálóval, tonikkal keverhető, de a legjobb egyértelműen az Intense krémmel (teszt ITT), együtt nagyon jól működnek
- Növényi hidrolátumokra épül, vagyis nem vízbázisú, így egy kicsit sűrűbb szérumot kapunk, amivel sokkal könnyebb dolgozni, mint az abszolút folyékony típusúakkal


A bőrre gyakorolt hatását egyértelműen csakis nagyon pozitívan tudom minősíteni, reggel is és este is ugyanolyan jól működik, észrevehetetlenül könnyed, tökéletesen illeszkedik  a rétegezős rutinba. A pattanások kialakulását visszafogja, a meglévőket már akár egy éjszaka alatt is gyógyítja, valamint remek a folthalványító hatása is (az utóbbi hetekben kijött pár durva búbom, de egyik után sem maradt heg vagy elszíneződés). Rapid gyógyír, ha sírásra görbül a szánk a tükörképünkre nézve, ezt pedig csak nagyon kevés kozmetikum mondhatja el magáról.

Mit mondhatnék, pár használat után elrabolta a szívemet és abszolút kedvencemmé vált, hiszen pontosan ilyen egy tökéletes C-vitaminos szérum (igen, még azt is elnézem neki, hogy hűtőben kell tárolni). Miután kipróbáltam az erősebb és a gyengédebb verziót is a márkától, továbbra sincs semmi kifogásom a Booster ellen, maximum azt mondanám, hogy azt inkább ősszel-télen és/vagy rosszabb állapotban lévő bőrön, míg a C20-at tavasszal-nyáron és bármilyen bőrtípuson használnám.

Az új szérumot itt találjátok: https://natics.hu/serum-c20/

A Boostert pedig itt: https://natics.hu/c-booster/

Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!