Megérkezett álmaid arckréme - Natics Intense Anti-Aging Fluid

5:02


Van, amikor nem akarsz mást, csak egyszerűen hidratált, feszes és egységesnek tűnő arcbőrt. Csak egy olyan krémet, amit könnyen befogad a bőröd, ami felkenés után már ott sincs, ami gátat szab a vízhiánynak és ami tökéletesen illeszkedik a  rétegezős rutinodba, de ha úgy tartja kedved, a tonikod után csak őt veszed elő és mégis rendben van a tükörképed. Sima liba, nem igaz? Biztos millió ilyen hidratáló van a világon, nem kell nagyon keresgélni. Nos, az igazság az, hogy egy jó arckrémet, főleg kombinált és zsíros bőrre, talán a legnehezebb találni az összes kozmetikum közül és egyáltalán nem biztos, hogy a rövid INCI-vel rendelkező, mindenmentes alapkrémek közt fogunk rálelni a kedvencünkre. Én viszont mutatok nektek egy olyan alternatívát, ami az összetevők szerelmeseinek és az egyszerű, gyors hatékonyságot kedvelőknek is egyaránt kedvez, ez pedig nem más, mint a Natics legújabb terméke, az Intense Anti-Aging Fluid, amely könnyű, mégis tartalmas arcápoló. 

Gyakran fel sem fogom, mennyire szerencsés vagyok.  Számomra a blog tényleg csupán hobbi, de el sem hiszitek, hány évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy találjak és rendszeresen űzzek egy olyan hobbit, amit tényleg szeretek (kivéve az olvasást, de az inkább egy velem született, genetikailag örökölt szokás). Az pedig, hogy az íráshoz, a változatossághoz és a fejlődéshez rendszeres bíztatást, sőt támogatást kapok, tényleg óriási szerencse, amit sosem fogok természetesnek venni, mindig ugyanolyan hálás leszek majd érte.

Most abban a kiváltságban volt részem, hogy még  a hivatalos megjelenés előtt kipróbálhattam szeretett magyar prémium márkám, a már jól ismert Natics legújabb arcápoló újdonságát, ami egy légies, anti-aging hialuronos arckrém, fluid formájában.


Az Intense Anti-Aging Fluid a Sérum Professionnel termékcsalád tökéletes kiegészítőjeként látta meg  a napvilágot (amelyekről volt már bővebben szó ITT), bármelyik szérummal a 9 közül bátran kombinálhatjuk, de önmagában, hidratálóként is megállja a helyét.
Mint a Natics mindegyik arckréme, ez a darab is elkészült SOFT, azaz normál, zsíros és kevert bőrre való, valamint RICH, vagyis száraz bőrre való verzióban, így minden réteg megtalálja a számára ideális formulát. Nálam természetesen a SOFT lett a befutó, így őt tudom bemutatni nektek.

A krém különlegessége, hogy bár látszólag egy egyszerű, hidratáló, feszesítő és ránctalanító feladatot lát el, mégis összesen 28 féle hatóanyagból áll. Ez az összetételbeli gazdagság és sokszínűség még  a koreai krémeknél sem jellemző mindegyikre, inkább csak az extra szérumok közt találunk hasonló INCI-t, tehát tényleg egy egyedülálló magyar kincset tartunk a kezünkben.


A fluid legfőképp a ceramidekre épít, ami ugyebár egy a bőrünkben megtalálható anyag és a bőrgátat erősíti, ezáltal nem engedi a vízhiány kialakulását, így rugalmassá, selymessé és nyugodtá teszi azt.
Emellett fontos még, hogy a szérum nem vízbázisú, hanem növényi hidrolátumok alkotják az alapjait, mint pl. a fehér rózsa-,  vagy a fehér tea- hidrolátum, előbbinek köszönheti egyébként istenien tiszta, finom virágos illatát, ami a szérumok közt is visszaköszön, de itt enyhébb formában van jelen.
A már bemutatott, borsófehérjéből nyert biopeptid ösztönzi a rugalmasságért felelős anyagok termelődését, barátunk, a hialuron-mátrix első osztályú hidratáló, az aminosavak ránctalanítanak, a Q10 koenzimet pedig talán még a TV-reklámokból is ismeritek, mint anti-aging hatóanyagot.

Sorra vehetnénk mind a 28 összetevőt, de inkább csak szemezgetnék nektek néhány érdekesség közül: az említetteken kívül van itt almamagolaj, barack-és szilvamagolaj, borágó olaj, mangóvaj, panthenol, allantoin...A legtöbb bövényi olaj és vaj ráadásul organikus gazdálkodásból származik.


Egyelőre csak a rövidtávú hatásáról tudok beszámolni, de eddig nagyon pozitívak a tapasztalataim. A dizájnt tekintve Istennek legyen hála, maradt az airless flakon, a címke és a doboz viszont még letisztultabb, még modernebb lett, nagyon tetszik az egyszerű eleganciája.
A termék állagát tekintve nagyon érdekes, mert ahogy a képen is látszik, elsőre egy elég sűrű, testes krémnek tűnik, mégis inkább a gélkrémekre hajaz, se nem túl sűrű, se nem túl folyékony, épp megfelelően lehet adagolni és eldolgozni. Törtfehér színe és ahogy már említettem, halvány virágillata van, ami a felkenés után már nem érződik, addig viszont mesés, szívesen használnám ezt az illatot parfümként is.
A bőrre kerülve pillanatokon belül beszívódik és mivel a bőr védőrétegét hivatott erősíteni, ezért egy nagyon vékony hártyát képez az arcon, ami egyáltalán nem ragad, inkább csak selymes és feszes tapintást eredményez, ezt én kifejezetten szeretem egyébként, egy kicsit olyan, mint egy primer. Sminkelni egyből lehet rá, de persze folytathatjuk utána a rutinunkat is, én reggel a tonik után, valamelyik aktuális szérumommal keverve használom, majd jön még rá egy szemránckrém, egy erősebb hidratáló, a fényvédő és végül a smink. Este van, hogy csak ő és a tonik (max. még valamilyen hámlasztó) kerül elő, jobb napokon már nem mindig végzem el az 5-6 lépést. 
Nyárra egyedüli nappali arckrémként is el tudom képzelni, mert szerintem kevert bőrre pont el van találva a hidratáló hatása, se nem kevés, se nem túl sok, az alpozónk és a púderünk pedig úgyis mattít.


Az első benyomásim mindenképp meggyőzőek, tetszik a könnyű formula, nem engedi kiszárítani az a arcbőrömet (a különbség szembetűnő, ugyanis a szám véresre ki van cserepesedve, míg az arcomnak semmi baja), és lassan 27 évesen már a ráncmegelőzéssel is foglalkoznom kell, ez a multifunkcionális krém pedig több legyet üt egy csapásra.

Az Intense Anti-Aging Fluidot megtaláljátok két változatban itt: https://natics.hu/fp_anti_agint_feszesito_fluid/

Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!