Missha mattító púder

23:20


Nagyon sok bejegyzésben említettem már, hogy van egy szuper, kicsi kompakt mattító púderem a Tonymoly márkától, amit már  legalább négyszer újravásároltam. Tavaly évvégén sajnos irreális mértékben felemelték az árát (közel a duplájára), ezért úgy döntöttem, körülnézek egy kicsit a 10-12 dolláros kategóriában, hátha találok egy még jobb alternatívát. A választásom végül a Missha The Style Fitting Wear Sebum-Cut Pressed Powder nevű termékre esett, most pedig lássuk, érdemes volt-e leváltanom egy bevált kozmetikumot.

A The Style termékcsaládból már teszteltem a folyékony korrektort, amivel több, mint elégedett vagyok, és nagyon sok egyéb ígéretes sminkterméken is megakadt a szemem, az 1.000 Ft-os spirálokra például nagyon kíváncsi lennék. Bár a színezett verziót rendeltem, ez a mattító transzparens púder is hamar belopta magát a szívembe.
Először is, öröm ránézni. A kék a kedvenc színem, ez a kiszerelés pedig nagyon szép: elegáns, semmi túlzás,  egy kis diszkrét, fémes hatás, a tartó jól záródik, helyet kapott benne egy tükör és egy szivacs is, így napközben is könnyedén igazíthatunk a sminkünkön.
A fehér színű, préselt por nagyon könnyed, szinte selymes textúrájú, egyáltalán nem a száraz, sivatagi porra emlékeztet, ami ezer felé száll. A benne lévő aloe vera kivonat és a tengeri kollagén  szárítás nélkül ápolják a bőrt, ami számomra most plusz pontot jelent. Reggelente ecsettel oszlatom el az arcomon, ekkor minimális mértékben porol csak, később a szivacsát használva már egyáltalán nem. Nem kelt maszkhatást, mégis egységesíti a sminket, finomítja a pórusokat és tökéletesen idomul a felvitt BB krém/alapozó színéhez.


Télen nem igényel túlságosan erős mattítást a bőröm, nem is igazán szokott átfényesedni napközben, így most nagyon tetszik a könnyed púder hatása. Remélem, hogy a lecsökkent faggyútermelés a tavaszi-nyári időszakra is jellemző lesz a bőrömre, és használhatom továbbra is ezt a remek kis terméket, különben kénytelen leszek visszatérni a Tonymolyhoz, ami határozottan erősebben mattít (a vége felé már szárított is, ezért is kellett lecserélnem). Jelenleg teljesen kompatibilis a bőrtípusommal, szívesen veszem elő a mindennapokon, a 11 g-os kiszerelés pedig jó néhány hónapig elegendő lesz.

Ahol megtalálod:

Konkrétan ugyanezt a változatot sajnos már sehol sem találom, valószínűleg a zöld színű váltotta a színtelen verziót.
Nagyon zsíros bőrre egyébként biztosan kevés lesz, de kombinált és normál bőrön nagyon szépen tud mutatni.

Clear Mint és Clear Peach: Ebay

Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!