A kozmetikum, melyben egy picit én is benne vagyok

6:43


Kedvenc partnereimtől, a Natics munkatársaitól érkezett egy hét lakat alatt őrzött hír még a nyáron, miszerint hamarosan újabb nagy dobással készülnek megörvendeztetni a nagyérdeműt, a megjelenés előtt azonban kivételesen elkelne még néhány vélemény, meglátás. Mivel nemrég végre debütált a honlapon a legújabb natúrkozmetikum, már elárulhatom, miről is van szó és mért érzem egy kicsit a saját gyermekemnek is a legfrissebb magyar micellás sminklemosót.


(Sajnos) nem kell nagyon nagy dolgokra gondolni, még nem tartunk ott, hogy koncentrátumokat méricskélek kémcsövekben, vagy mozsárral töröm a gyógynövények leveleit egy különleges receptúrához. Mindössze az történt, hogy Robi, a világ legjobb kapcsolattartója bizalmasan megsúgta a nyár folyamán, hogy bizony, egy micellás vízzel fog bővülni a Natics kínálata, de az eltérő vélemények alapján nem tudnak dönteni a három lehetséges verzió közt, ezért elkelne még néhány teszt. Így próbálhattam ki a háromféle nyers micellás víz "vázat", melyet 10 napig felváltva, azonos feladatok elé állítva szorgalmasan vizsgáztattam, és jegyzeteltem róla az észrevételeimet. A döntés számomra sem volt könnyű, de a tesztidő leteltével kiválasztottam a szerintem minden szempontból legjobban sikerült változatot, amely végül a webshop polcára is kikerült (valamit mégiscsak tudhatok...?). A pisztáciaillat azonban számomra is meglepetés volt, ezt az egyáltalán nem szokványos, ám imádni való aromát  még a tesztelők előtt sem fedték fel.


A micellás víz a már jól ismert, pattintós kupakos flakont kapta, mind adagolás, mind szállítás szempontjából nagyon praktikus. A fém és a modern ábrák találkozása ismét hozza a márka letisztult  imázsát, eből is látható, hogy nem egy drogériás sminklemosót tartunk a kezünkben, itt valami minőségibb dologról van szó.


Nagyra értékelem, hogy a cégnél sok esetben úgy gondolkodnak, mint kedvenc ázsiai gyártóink: még a legegyszerűbb(nek tűnő) kozmetikumba is igyekeznek minél több gyógyító, bőrszépítő összetevőt belecsempészni, nem maradnak meg csupán az alapvető funkciónál. Ebben az esetben is elég lett volna egy kíméletesen, mégis hatékonyan tisztító sminklemosót összehozni, de ők nem álltak meg ennél a pontnál, hanem szokás szerint több dolgot gyúrtak össze: egy kicsit visszatértünk a tonizáló sminklemosók világába (ami számomra 24 óra munka után egyáltalán nem hátrány,érezhetően eltávolítja az egész nap viselt sminket), de  közben mégsem szárít, hiszen többek között kókuszolajat és glicerint is tartalmaz.
Természetesen kiemelkedik a sorból a pisztáciakivonat, ami finom illata mellett egy rendkívül gazdag vitaminforrás, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású is, de újra itt van a panthenol és az allantoin is, őket már régről ismerjük és szeretjük.


A hatásáról csak pozitív hangnemben tudok nyilatkozni. Számomra egyébként is a micellás technológia a legkedvesebb mind közül, az olajos és balzsamos lemosók esetemben még nem tudták legyőzni. A Natics terméke jól beleillik a micellás vizek családjába, de egyúttal ki is emelkedik közülük: a sminkkel könnyedén elbánik, mégsem irritálja a bőrt, kíméletessége mellett valóban frissíti, kissé tonizálja az arcot, mégsem szárítja azt, hiszen nem került bele alkohol, és végül egy leheletnyi hidratáltságot, bársonyosságot is biztosít a művelet végén, ami még a problémás bőr esetében is szimpatikus vonás, sőt, nálam már alapfeltétel.

A legújabb Natics terméket az alábbi linken tudjátok megrendelni 100, vagy 200 ml-es kiszerelésben: Eau Micellaire Pistache

Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!