5 kence, ami biztosan előkerül a hétvégén

11:02

Sajnos a munkám miatt nem beszélhetek hosszú, ünnepi hétvégéről, de nálam e két nap közül (a házimunkán kívül) legalább az egyik mindig arról szól, hogy egy kis extrát, egy kis pluszt adjak a bőrömnek, különösen az arcomnak.




Ahogy a köszöntőben említettem, gyakorlatilag 10 éve küzdök a problémás (értsd: aknés,mitesszeres, heges,stb.) arcbőrömmel, kedvelt szavajárásom, hogy egy 16 éves tininek szebb a bőre, mint nekem...Hosszú és keserves folyamat során a bőröm zsírosból átváltott kombináltra, amit, be kell valljam, a nagy boldogság mellett, sokkal nehezebb rendben tartani. Ma már szerencsére az egyensúly megtartására kell csak törekednem, de korántsem egyszerű a feladat, sokszor nagyon fárasztó.
Hétköznap, főleg a reggeli rohanásban nincs időm, vagy egyszerűen csak elfelejtek elővenni néhány terméket, amit egyébként szeretek és kicsit rendszeresebben is használhatnék. Ugyanez igaz az estékre, amikor már nincs energiája az ember lányának feltenni pl. egy maszkot és kivárni, amíg megszárad.
De a hétvége tökéletesen alkalmas arra, hogy a családtagjainkat sokkoljuk egy jó kis agyagos maszkkal, vagy kedvenc sorozatunk aktuális epizódja alatt feltegyünk egy pakolást, mert a bőrünk igazán meghálálja, ha kap tőlünk egy kis törődést.

Nálam a következő 5 termék biztosan előkerül a fiókból a hétvége során:

1. Himalaya Herbals Neem Purifying Mask


Az egyik legismertebb Himalaya termék, nekem az egyetlen kozmetikumom a márkától. Nem olyan jó, de nem is olyan rossz. Mégis ő az első a listán. Az ok egyszerű, szimplán nem találtam még nála jobb pórustisztító maszkot elfogadható áron. Átmenetileg nagyon szépen kitisztít, a felesleges faggyút felszívja, de nagyon örülnék, ha 1 óránál tovább tartana ez a hatás. A régi kedvenc az Avon Planet Spa család thaiföldi lótuszvirágos maszkja volt, évekig szeretettel használtam, sajnos azonban már nem gyártják. Ez a Neem maszk a lótuszvirágos gyengébb kiadása az én szememben. Jelenleg a 2. tubussal fogyasztom, a 100 ml-es kiszerelés sokáig elég, főleg, hogy csak heti egyszer teszem fel. Gyógynövényes illata nem a legkellemesebb, mocsári szörnynek is elmehetnék vele, de a hétköznapok porát szépen lemossa rólam.

2. COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid


Amióta belekezdtem, a hámlasztás elmaradhatatlan a rutinomban. Érdekes dolog ez, mert nálam az AHA látványosabban dolgozik, pedig a nagykönyv szerint a BHA jelentené a megváltást a bőrtípusomnak ( de erről majd később, egy egész estés hámlasztós bejegyzésben :) ). Heg-és foltkezelés, sőt gyulladás terén nálam verhetetlen, egy éjszaka alatt rengeteget javít ezeken a problémákon. Próbálom heti kétszer alkalmazni, néha sok, néha beválik, néha semmi eredmény, most éppen lenne mit gyógyítania, úgyhogy egyik éjszakára biztosan felteszem ezt a klassz kis koreai hámlasztót.

3. Life Flo Health Pure Rosehip Seed Oil - Csipkebogyó olaj

Azon kevés olajok közé tartozik, amit igazán jól visel, sőt szeret a zsíros, kombinált bőr is. Azért nem locsolom le vele az arcom, egy könnyű hidratálóhoz adok 1-2 cseppet és együtt oszlatom el őket. Nagyon puha és hidratált lesz a bőröm, számomra azt az igazi babapopsi érzetet nyújtja. Ha minden reggel használnám, most nyáron sok lenne, de heti 3-szor belefér, ennyivel nem esek túlzásba. A pipettával nagyon könnyű az adagolás és valószínűleg előbb fog megromlani, mint elfogyni (30 ml), mert tényleg csak pár cseppre van szükségünk.

4. Pure Fiji Coconut Sugar Rub testradír

Szégyen és gyalázat, de magával  a testápolással szinte egyáltalán nem foglalkozom. Az arcápolási rutinom annyi időt vesz igénybe (amit mindig becsületesen betartok!!!), hogy egyszerűen már nem marad sem időm, sem kedvem ahhoz, hogy a testápolással is foglalkozzak. De a hétvégéken, amikor nem 5 perc alatt kell lezuhanyoznom, hogy minél előbb nekiálljak az esti arcápolásnak és időben ágyba kerüljek,  igyekszem nem elfelejteni, hogy van néhány nagyon jó illatú testradírom, amik ráadásul pihe-puha bőrt eredményeznek. Most ez a szerzemény kerül elő egy korábbi Pixiboxból, "Starfruit" illattal.

5. The Body Shop Moringa testvaj


Mivel az előbbi kategóriához tartozik, sajnos őt sem veszem elő túl gyakran, pedig imádom ezt az illatot és ez a testápoló tökéletes a nyári melegben. Könnyű, gyorsan felszívódik, az illata sokáig rajtam marad, semmi baj nincs vele, csak szimplán lusta vagyok még egy krémmel végigkenni magam. De legalább sokáig elég a mini kiszerelés is.


Az én bőrömnek ők adják az extra kényeztetést ezen a hétvégén. Az általam használt maszkokról, hámlasztókról és szérumokról bővebben olvashattok hamarosan egy összesítő posztban.

Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!