Arctisztítás BHA-val

23:37



A COSRX Salicylic Acid Exfoliating Cleanser az új szerzeményem, az egyik kedvenc koreai márkámtól.


Még szeptember elején elfogyott a Mizon Pore Deep Clean habzó lemosóm, amit a benne lévő mentol és az apró szemcsék miatt nem sikerült maradéktalanul megszeretnem. Új arctisztítót kellett keresnem, és nem volt kétséges, hogy a COSRX kínálatában is körül fogok nézni.

2 lemosó között variáltam:
- Az egyik a Hyaluronic Acid Hydra Foam Cleanser volt, ami nagyon szimpatikus a benne lévő hialuronsav miatt, ami talán segítene a felszíni vízhiányom kezelésében (is).


- A másik pedig a címszereplő Salicylic Acid Exfoliating Cleanser, ami pedig a benne lévő hámlasztó miatt volt érdekes számomra, ugyanis az utóbbi egy hónapban durván visszaromlott a bőröm állapota, újra nagyon sok mitesszer jelent meg az orcámon és az orrom környékén, és erősen hámlottam is, így végül rá esett a választásom.


A címadásnál egy kicsit csaltam, ugyanis a termékben nem a klasszikus értelemben vett szalicilsav, azaz BHA található meg, hanem egy nagyon hasonló,de gyengébb hámlasztó anyag, a  Betaine Salicylate, amit 4 %-ban tartalmaz a termék. Ugyanez a kivonat található meg egyébként a márka BHA hámlasztójában és tonerében is, mivel Koreában a BHA nem engedélyezett lakossági felhasználásra. A Betaine Salicylate azoknak ajánlott, akik nem küzdenek brutális gondokkal, hanem inkább csak szinten tartáshoz használnának BHA-t, illetve kezdő hámlasztóknak is javasolt. A Paula's Choice hámlasztóinál a vélemények alapján mindenképpen gyengébb. Az utóbbi időben sikerült egy kicsit túlhámlasztanom, így a problémák ellenére az én bőrömnek most elegendő ez a gyengébb verzió is.

A lemosó egy masszív, elegáns tubusban érkezik, a fehér alapon piros minta és a fekete kupak szépen harmonizál együtt, számomra igényes, drága termék benyomását kelti a csomagolás. A tégelyes termékekkel ellentétben, ez nem papírdobozban utazott, hanem csak lefóliázva. A tubuson angolul sajnos csak a termék neve olvasható egy rövidke leírással, a hátoldalán (feltételezem) az INCI és a használati útmutató már koreaiul van. Az összetevőlistát és a "felhasználási javaslatokat" azonban megtaláljuk pl. Jolsén (itt) és Ebayen (itt) is. A COSRX termékekre jellemző minimalista INCI itt is megjelenik, semmi felesleges, vagy plusz adalék nem került bele, csak amire tényleg szükségünk van, néhány növényi kivonatot találunk meg benne, és természetesen parabén,-ásványi olaj,- és parfümmentes, ahogy itt is láthatjátok:


Forrás: www.jolse.com   


A tubusból nem könnyű kinyerni a krémet, elég erősen kell nyomnunk, hogy a sűrű lemosó meginduljon, de egy borsónyi adag pontosan elegendő is az egész arcra. A krém fehér színű, minimális gyógyszertári illattal, ami egyáltalán nem vészes, és hamar el is illan. Elég nehéz az állaga és önmagában egy picit ragacsos is, ami aztán eldolgozás után már egyáltalán nem érezhető. Nem csíp még a sebeken sem, nem irritál, nekem nem is igazán habzik, viszont gyönyörűen tisztít. A pórusaim teljesen kitisztulnak (pórustisztító ecsettel dolgozom el), valamennyire össze is húzódnak, az elhalt hámsejteket szintén leszedi, abszolút nem szárít, nagyon puha és egységesebb bőrképet eredményez, a használata után jó érzés végigsimítani az arcomon.


Forrás: www.jolse.com    Ha nem haragszotok, ennyit nem szerettem volna feleslegesen kinyomni, de kevesebb mennyiséggel valóban nem mutatná meg igazán az állagát.



Az esti rutin folytatásaként felkerül utána egy BHA toner a Bentontól és vagy egy kis retinol, vagy pedig a Mizon hialuronsavas kréme. Reggelre mintha kevesebb pattanásom alakulna ki, de a mitesszerképződést biztosan állíthatom, hogy visszafogja, észrevehetően kevésbé tömődnek el reggelre az orromon a pórusok, mint korábban, ami nagyon pozitív eredmény. A reggeli rutinomban is alkalmazom, utána szintén a Benton tonik következik, majd fényvédő, hidratáló és jöhet a smink, szóval jó néhány réteget felviszek az arcomra, de úgy látom, a nap végére sem képződik annyi mitesszerem, mint a COSRX lemosó használata előtt. Mindennapi kétszeres használat mellett sem tapasztaltam negatív hatást, a 150 ml min. 2 hónapig biztosan elég lesz, de már most valószínűnek tartom, hogy rendszeresen újra fogom vásárolni a terméket. Személy szerint inkább Ebayről rendelek, mert általában pár dollárral olcsóbb, mintha koreai webshopból venném, bár az is igaz, hogy ebben az esetben nem küldenek annyi (vagy semennyi) ajándék mintát, ki-ki maga döntse el, mit értékel jobban. Akciótól és árfolyamtól függően 2.700-3.500 Ft között mozog az ára.

 Néhány ábra az összetevőkről, illetve azok hatásairól (jolse.com)


Ismét nagyon jó kis kencét sikerült megalkotnia a COSRX gyártóinak, ahogy egyre több mindent próbálok ki tőlük, úgy bizonyosodom meg róla, hogy előbb-utóbb minden terméküket, ami megfelel a bőrtípusomnak, meg fogom rendelni, mert eddig mindegyik kozmetikumokkal meggyőztek arról, hogy érdemes odafigyelni erre a márkára, valóban nagyon sokat segíthetnek a problémás bőr kezelésében.

Balról-jobbra haladva:

- Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid : hámlasztó, hegkezelő, pórustisztító

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid Moisturizer: hámlasztó mitesszerek és pattanások kezeléséhez

- Cosrx Galactomyces 95 White Power Essence : vízhiány pótlására, feszesítő, folthalványító esszencia

- és a Cosrx Salicylic Acid Exfoliating Cleanser


Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!