Maszkmánia 2. - My Hsin-Ni Arbutin Whitening Mask

9:31


Maszkot fel, itt a hétvége! A sorozat második részében a My Hsin-Ni egy újabb szuper kis szövetéről, az Arbutin Whitening Mask-ról lesz szó.

Az elmúlt egy hétben egészen szépen letisztult az arcom, így újra a folthalványításra koncentrálhatok. Az arbutin nagyon hatásos folthalványító, pigmentfoltok és pattanások utáni foltok orvoslására nagyon jól működik. De van itt pár egyéb jó kis összetevő is, mint pl. a hyaluronsav, vagy az uborkakivonat.


A maszk használata javasolt zsíros, aknés, valamit pigmentfoltos bőrre is. Számos növényből nyert C-vitamin kivonatot tartalmaz, amely fehéríti a bőrt, gyulladáscsökkentő hatású és lassítja a bőröregedés folyamatát. A hyaluronsav mélyrétegű intenzív hidratálást biztosít, megelőzi a ráncok kialakulását, a meglévők mélységét pedig csökkenti. Szerintem ez nagyon jól hangzik:)

Akárcsak a múltkori aloe verásat, a megtisztított arcbőrön ezt is 20-25 percig kell fenthagyni, majd a maradék folyadékot belemasszírozni a bőrünkbe, lemosni ezt sem kell. A 30 ml szérum ebben az esetben is rengeteg, teljesen el van áztatva a kis szövet, de mi már tudjuk, hogy minél inkább tocsog a kivonatban, annál jobb nekünk.


Rutinos hegkezelők, pattanások után maradt foltoktól szenvedők nyilván tudják, hogy a folthalványítás egy iszonyatosan lassú folyamat, ami nem mutat egyik percről a másikra látványos eredményt. Pontosan emiatt a maszk tasakján fel is van tüntetve, hogy kúraszerűen javasolják a használatát. Én elég sok fehérítő terméket használok, ezért tudtam, hogy egyetlen maszktól még nem számíthatok csodára, de az arbutinhoz még nem volt szerencsém, kíváncsi voltam erre a hatóanyagra, mielőtt beruházok egy komolyabb arbutinos szérumra.


Na, ilyen makulátlan bőröm valószínűleg sohasem lesz. De valóban egy szebb, kisimultabb arc nézett vissza rám a tükörből ezalkalommal is, a bőröm ismét extra puha és hidratált lett, a legjobb kifejezés talán az, hogy feltöltődött. A folthalványító hatásról ahogy már mondtam, nem lehet egy alkalom után nyilatkozni, de legalább annyi kiderült az arbutinról, hogy nem okoz irritációt, nyugodtan használhatom a későbbiekben.

A sorozat folytatódik a jövő hétvégén, hiszen van még néhány különleges maszk, ami kipróbálásra vár. ;)

Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!