Színre színt - avagy sminkelj a típusod szerint!

7:44

Az első olyan posztomat olvashatjátok most, ami konkrét olvasói kérésre íródott /büszke - és hálásfej :) /. A kérdés pedig az volt, kinek milyen sminket ajánlok, milyen árnyalatok passzolnának a bőréhez, a szem-és hajszínéhez.

Végre hasznosíthatom az egyetemen szerzett tudásomat, ugyanis beugrott, hogy az egyik kedvenc előadásomon, a kedvenc tanáromtól már hallottam erről a témáról : az évszakelméletről, azaz, a típusokról és azok jellemzőiről. Ebben a bejegyzésben csak a főbb külső jellemzőkre, és az ajánlott sminkre térek ki, a jellembeli vonások, a passzoló anyagok és ékszerek tárgyalása nagyon hosszúra nyújtaná az egyébként sem túl rövid posztot. De ha kíváncsiak vagytok a részletesebb jellemzésre, szívesen készítek majd egy bővebb leírást.



Kezdjük az elején:

Négy típust különböztetünk meg: tavasz, nyár, ősz és tél. Hogy melyik típusba tartozol, a legkönnyebben úgy határozhatod meg, ha a tükör elé állsz, és alaposan megvizsgálod magad. Az alapvető meghatározó jegyek  a bőr-, a szem-, és a hajszín. A természetes színeink alapvetően teljes harmóniában vannak, egy hajfestéssel ezt könnyen felboríthatjuk, pláne, ha nem igazítjuk hozzá a szemöldökünket, erre mindig figyeljünk oda.

Tavasz - típus

A bőr alaptónusa világos, hófehértől a meleg bronz arcszínig, arany árnyalatokkal, esetleg halvány szeplőkkel. A haj természetes színe mindenképpen világos, aranyszőke, méz szőke, búza szőke, vagy vöröses szőke. A szemszín szintén világos: csillogó világoszöld, türkizkék, vagy meleg mélyzöld.

Ehhez a típushoz nagyon jól illenek a meleg árnyalatok, pl. a pasztell, a narancs, a sárga, a mézszín.

Így sminkelj:

A bőr színétől függően a bézses árnyalatok fognak jól állni Neked. A pirosító mindig legyen meleg, világos, mondjuk lazac, korall, vagy barack. Rúzst is eszerint válassz, jöhetnek az említettek, vagy az eper, a narancs, az élénk narancsos-piros. A szájfény rendkívül előnyös a tavasznak. Szemhéjra ideális a barna tus, az olívazöld, a meleg pasztell színek.

 A leghíresebb Tavasz-nő Marilyn Monroe, napjainkban pedig Cameron Diaz a legjobb példa.



Nyár - típus

A nyár-típusú emberek bőre rózsaszínű, enyhe kékes árnyalatban játszik. Hajuk színe hamvasszőke ami gyermekkorban valószínűleg világosabb, majd az idő múlásával kissé sötétedik, de olykor közép- vagy sötétbarna is lehet, esetleg kissé vöröses árnyalattal. Szemük hideg szürke, kék, barna, vagy a zöld és a szürke kombinációja, nagyon gyakori a szürke sáv a pupilla körül.

A Nyár-típusnak jól áll minden hűvös,tompa, füstös szín, mint pl. a hideg égkék, a vörös, a kékeszöld, mindenképp a kékes alaptónussal rendelkező színek.

Így sminkelj:

Mindennemű sárgás árnyalat tilos! A pirosító és a rúzs lehet lágy pink, mályva, halvány málna, fukszia, vagy egy szép matt rózsaszín. A nyár-típus halvány színein a sok smink könnyen maszkként hat, így nagyon óvatosan kell bánnod a színekkel! A szemhéjon jól mutatnak a lágy, hűvös tónusok, a szempilla lehet akár kék is.

Híres Nyár-asszony pl. Drew Barrymore.



Ősz - típus 

A bőr meleg, csillogó, élettel teli, bronzos, esetleg aranyba hajló. A haj sötét-, vagy mogyoróbarna, fekete,  sokszor vöröses gesztenyeszínű. Többnyire a szem is meleg színű: sötét türkiz, olívazöld, kékeszöld, mogyoró, vagy sötétbarna.

Te az a típus vagy, akinek igazán jól állnak a föld színei.

Így sminkelj:

Arcpirosítónak korall, lazac, vagy meleg piros árnyalatot válassz. A rúzsod és a körmöd legyen rozsdabarna, barnás-vöröses, narancsvörös, téglavörös, vagy pipacs-vörös. Szemhéjfestéknek minden meleg földszínű árnyalat tökéletes, de csak vékony rétegben, Neked a barna tus is nagyon jól fog állni.

Közismert Ősz - típusú hölgy pl. Salma Hayek.


 
Tél- típus

Az arcszín hideg, sápadt, rózsaszín kékes árnyalattal. A tél-típus haja általában sötét színű: fekete, vöröses tónusú sötétbarna, sötét hamvas-barna, később szépen őszülő. A szem világít, szürke-sötétkék, mélybarna, vagy zöld.

A Te színeid tiszták, erősek, hidegek, csak Neked állnak igazán jól állnak a kemény kontrasztok, mint a fekete-fehér.

Így sminkelj:

Fontos a a tisztán eldolgozott smink. Az alapozás legyen mindig lehelet könnyű! Pirosítóként a hideg rózsaszín vagy a fukszia gyönyörűen mutat Rajtad. Fontos a harmónia a pír, a szemszín és a rúzs között.

A leghíresebb Tél-hölgy Hófehérke, természetesen. És Audrey Hepburn.

  

       Remélem, hasznos volt számotokra a bejegyzés, és megtaláljátok a hozzátok leginkább 
                                                    passzoló sminktermékeket!

Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!