Mézes álom - Cosrx Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask

11:55

Ezer éve keresek egy éjszakai arckrémet, ami könnyen felszívódik, kellően hidratál, de nem zsírosít, és reggelre nem hogy nem okoz pattanásokat, inkább gyógyítja a bőrhibáimat az éjszaka folyamán. Elég nagy igényeim vannak, beismerem. Egyértelmű volt, hogy csakis koreai termék lehet a befutó, és az is valószínűsíthető volt, hogy a kedvenc márkám kínálatában találom majd meg a nyerő krémet. Ez pedig nem más, mint a Cosrx Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask.

A krémet kivételesen nem Ebayről, hanem Wishtrendről vásároltam (17 nap alatt ért ide), mert október elején ingyenes szállítással volt rendelhető, plusz két másik kívánságlistás terméket is be tudtam így szerezni sokkal olcsóbban, de róluk majd egy másik posztban mesélek.


 A krém 85 %-ban tartalmaz propoliszt és nagy mennyiségben méhpempőt - a kettő nem ugyanaz, de közös tulajdonságuk, hogy hatásosan gyógyítják a bőrhibákat, bőrbetegségeket. Találunk még benne további nyugtató, gyógyító összetevőket, mint a panthenol, az allantoin, vagy a betaine, ezek gyakorlatilag mindegyik koreai termékemben szerepelnek, amelyeket problémás bőrre vásároltam. A gyógyítás mellett a krém fő funkciója a hidratálás, emiatt egyébként maszkként is használható, azaz kb. 15 perc után akár le is moshatnánk, nekem azonban ezt esélyem sincs kipróbálni, mert nagyjából 5 perc alatt minden további nélkül beissza a bőröm. Nappali krémnek is ajánlják, de nekem jelenleg megvan a bevált hidratálóm, így az esti rutin utolsó lépéseként használom.

Állagát tekintve rendkívül érdekes: az 50 g-os, jól zárható kis tégely egy aranyló, mézsárga, zselés-kocsonyás krémet rejt, amiből tényleg csak kevés kell egy alkalommal, (így meg is nyugodtam a mini kiszerelést illetően) és az arcbőrre felvéve már inkább olyan érzésem van, mintha vízzel kenegetném magam, annyira könnyed krémmel van dolgom. Ahogy már mondtam, nagyon gyorsan beissza a bőröm, csak egy pár pillanatig hagy maga után egy vékony réteget, majd pihe-puha érzést. Illatanyagot nem tartalmaz, ezért hiába számítunk mézédes illatra, de ezt a rozaceám csak díjazni tudja.




 A gyógyító hatást nyilván nem lehet néhány használat után lemérni, hosszabb távú alkalmazást igényel. Egy-két éjszaka alatt semmi sem fogja varázsütésre megszüntetni minden gondunkat, de azért láthatóak a javulás jegyei: nyugodtabb, kisimultabb arcbőrrel ébredek, talán egyre kevesebb mitesszerrel, de ehhez a rutinom többi lépése is nagyban hozzájárul. Semmiképp nem rosszabbodott a helyzet, ez nekem pedig már elég ahhoz, hogy megtartsam a későbbiekben is a krémet, hiszen problémás bőrűeknek nem kell mondanom, mennyire nehéz egy olyan hidratálót találni, ami nem tömíti el a pórusokat, nem fejt ki semmilyen negatív hatást, de mégis orvosolja a vízhiányt. Mindenképpen jó döntés volt beiktatni ezt az éjszakai kencét, nagyon jó kiegészítő, főleg, hogy közeledik az igazán hideg idő, a méhecskék által termelt anyagokról pedig mindenki jól tudja, mennyire áldásos hatással vannak szervezetünkre, kívül-belül.


A krém megvásárolható átlagosan 13-16 dollár között:
Ebayen, ingyenes szállítással: Honey
Wihstrenden, gyakran akció keretében, ajándék mintákkal: Honey
vagy a Jolse webshopon, szintén ingyenes szállítással és ajándék mintákkal: Honey

Ez is érdekelhet

0 megjegyzés

Iratkozz fel!